Τηλέφωνα παραγγελιών: 211 770 7300 (Αστική Χρέωση) - Παραδόσεις σε όλη την Ελλάδα

Τα δημοφιλέστερα σκυλιά του 2014

Τα δημοφιλέστερα σκυλιά του 2014

Κάθε χρόνο, το cheapet.gr ρίχνει μια  ματιά στα στατιστικά στοιχεία εγγραφής των ΚΟΕ για να καθορίσει ποια ράτσα σκύλων αγαπάνε οι Έλληνες περισσότερα. Στον κατάλογο των πιο δημοφιλή σκυλιών στην Ελλάδα για το 2014 υπάρχουν όμως μερικές εκπλήξεις, με δημοφιλείς φυλές, όπως τα Labrador και το Beagle να παραμένουν στα ποιο αγαπημένα. Υπάρχει όμως μια τάση που δείχνει ότι οι ποιο μεγαλόσωμες ράτσες κάνουν την κίνησή τους. Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ, ο Golden Retriever και το Rottweiler ανέβηκαν στη λίστα φέτος και δείχνει ότι πολλοί Έλληνες αρχίζουν να δούνε της μεγάλες φυλές σκυλιών ως «περισσότερα αξιαγάπητα σκυλιά.»  Διαβάστε για να δείτε τις φυλές που σχηματίσουν την φετινή λίστα — και ποιο σκυλί ισχυρίστηκε το τίτλο του ποιο δημοφιλή.

10. Dachshund

Το γερμανικό Dachshund χαρακτηριστικό για το χαμηλό του σώμα και την εξαιρετική του όσφρηση. Η δημοτικότητα της ράτσας προέρχεται πιθανώς από την προσωπικότητα του που είναι αρκετά φιλική. Είναι αρκετά πρόθυμος σκύλος που προσαρμόζετε εύκολα σε όλα τα δεδομένα.

9. Rottweiler

Το ροτβάιλερ δεν ήταν μέρος του καταλόγου των δημοφιλέστερων σκυλιών μέχρι πέρυσι. Αλλά δεν είναι δύσκολο να δούμε γιατί έκανε την εμφάνισή του : Τα Rottweiler είναι ευφυής σκυλιά με μεγάλη  αυτοπεποίθηση και είναι πολύ εργατικά. Η αντοχή τους, τους καθιστά ιδανικά για χρήση στην αστυνομία,  σαν βοσκοί και σκυλιά υπηρεσίας και θεραπείας. Η αφοσίωσή τους, τους καθιστά και ιδανικά σκυλιά συντροφιάς.

8. Poodle

Όσον  αφορά το Poodle δείχνει να έχει να κάνει με την δημοτικότητα του: έρχεται σε τρεις ποικιλίες μεγέθους και το κύριο αναγνωριστικό του είναι το παχύ, σγουρό τρίχωμά του που εμφανίζεται σε μια ποικιλία από τρία στερεά χρώματα (άσπρο, βερικοκί και μαύρο). Είναι έξυπνα σκυλιά που εκπαιδεύονται εύκολα και είναι εξαιρετικά υπάκουα.

7. Boxer

Τα Μπόξερ είναι ενστικτωδώς προστατευτικά σκυλιά και αγαπάνε τους ανθρώπους. Αυτά τα χαρακτηριστικά  σε συνδυασμό με την δυνατή σωματική ανάπλαση και την μεγάλη ευφυΐα τους, τους   κάνουν εξαιρετικά σκυλιά εργασίας.

6. Yorkshire Terrier

Το μικροσκοπικό Γιορκσάιρ τεριέ, επίσης γνωστό και ως "Yorkie", είναι ένα παιχνιδιάρικο σκυλί με όλα τα χαρακτηριστικά των τεριέ. Τα Yorkie είναι «γενναία, αποφασιστικά, ερευνητικά και ενεργητικά» στη  φύση.

5. Bulldog

Με βάση την σταθερή δημοτικότητα του μπουλντόγκ, πολλοί βρίσκουν το συμπαγές του σώμα και το μεγάλο του κεφάλι τα ποιο αξιαγάπητα χαρακτηριστικά αυτής της ράτσας. Είναι υπομονετικά σκυλιά που πάνε πολύ καλά με τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.

4. Beagle

Αν και δεν έφτασε στο νούμερο ένα της λίστας φέτος, η χρονιά ανήκει σαφώς στο Beagle. Ο Beagle είναι γνωστό για την χαρούμενη προσωπικότητα του και την αγάπη του για την ύπαιθρο και κάνει ένα θαυμάσιο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο.

3. Golden Retriever

Το Golden Retriever είναι πρόθυμος να σας υπηρετεί Και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς φυλές σκυλιών της Ελλάδας και βρίσκετε μια θέση επάνω στην κατάταξή του περασμένου έτους. Είναι  έξυπνα σκυλιά και εργάζονται σκληρά. Ο Golden Retriever είναι ένα σκυλί έρευνας και διάσωσης, εξαιρετικός οδηγός και σύντροφος στο κυνήγι. Είναι περισσότερο γνωστό για το σήμα κατατεθέν του: Το χρυσό του τρίχωμα.

2. Γερμανικός Ποιμενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι αστυνομικός και στρατιωτικός κατ’ επάγγελμα. Είναι όμως και οικογενειάρχης και αγαπά την οικογένειά του. Είναι σταθερά μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές στην  Ελλάδα. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι γνωστός για την αξιοπιστία του και την ατρόμητη του   προσωπικότητα.

1. Labrador

Δεν μας είναι καμία έκπληξη το γεγονός ότι το Labrador ήταν το αγαπημένο σκυλί της Ελλάδας το 2013: Ο πιστός αγαπημένος Labrador είναι στην κορυφή του καταλόγου για 13 χρόνια τώρα. Η εξυπνάδα του Labrador και  o χαρακτήρας του των καθιστούν ιδανικό και σκύλο αστυνομίας, έρευνας και διάσωσης αλλά η ράτσα αυτή είναι περισσότερο γνωστή ως παιχνιδιάρης και συντροφικός σκύλος. 

faq