Βίζλα - Vizsla [Βίζλα - Vizsla]

€650.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Βίζλα - Vizsla
11320
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 1083 πόντους

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Βίζλα είναι υπάκουος και στοργικός σύντροφος του κυνηγού και όλης της οικογένειας.

Καταγωγή ράτσας: Ουγγαρία
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 12 - 15 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 56 - 64 cm | Θηλ. 53 - 61 cm
Βάρος: Αρσ. 20 - 29κ | Θηλ. 18κ 25κ Max

Group: Σκύλοι Κυνηγετικοί
Χρώματα: Μονόχρωμο, σκούρο χρυσαφί, σε διαφορετικές αποχρώσεις. Λίγο άσπρο στο στήθος και στα δάχτυλα είναι αποδεκτό.
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός - Συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία:  Ήμερο, Πιστό, Ενεργητικό, 'Ησυχο, Στοργικό

Περιγραφή

Το Βίζλα - Vizsla είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος με χαρακτηριστική εμφάνιση και παρουσία. Σκληροτράχηλος και δυνατός, αλλά με ελαφριά κατασκευή. Είναι υπάκουος και στοργικός σύντροφος του κυνηγού και όλης της οικογένειας. Ρωμαλέος, με γεμάτο και δυνατό μυϊκό σύστημα, ανθεκτικός, ακούραστος, φιλότιμος και πολύ εργατικός στο κυνήγι, σ’ όλες τις καιρικές και εδαφικές συνθήκες.

Συμβουλές για περιποίηση

Το δέρμα του Βίζλα είναι τε­ντωμένο και δεν παρουσιάζει πτυχές. Απαιτεί λίγη φροντίδα. Ένα βούρτσισμα με μία σκληρή βούρτσα ημερησίως είναι αρκετό. Όπως όλα τα σκυλιά, έτσι και το Βίζλα, χά­νει τρίχες και αυτό είναι περισσότερο εμφανές πάνο) σε μαύρα ρούχα. 

Θέματα σχετικά με την υγεία

Αν διατηρείτε σε καλή φυσική κατάσταση δεν παρουσιάζει προβλήματα υγείας, αλλά και γενικά η φυλή δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προδιάθεση.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Γνήσιος κυνηγός, πολύ ανθεκτικός στις δύσκολες καιρικές και εδαφικές συνθήκες. Μεγάλη αντοχή, πολύ καλή μύτη, σκληροτράχηλος και ατρόμητος. Πολύ έξυπνος, εκπαιδεύεται πολύ εύκολα, είναι στοργικός, φιλικός και ζει χωρίς κανένα πρόβλημα μαζί με την οικογένεια μέσα στο σπίτι, έχοντας το φυσικό ένστικτο της προστασίας.

Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα κυνηγετικά σκυλιά στον κόσμο. Η καταγωγή του εντοπίζεται στους Μαγυάρους, που ήλθαν από τα ανατολικά για να κατακτήσουν την Ουγγαρία. Υπήρξε ένα σκυλί που χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από τους Ούγγρους ευ­γενείς και γενικότερα τις τάξεις της αριστοκρατίας από τον 12ο αιώνα, στο κυνήγι φτε-ρωτών και τριχοπών θηραμάτων. Είχε βραβευθεί από την αριστοκρατία της εποχής τό­σο για τις λαμπρές του επιδόσεις στο κυνήγι όσο και για τη θερμή του προσωπικότητα. Ενδεικτικό ως προς την κυνηγετική του ικανότητα, είναι και το ίδιο το όνομα του. Δεν θεωρείται τυχαίο ότι η λέξη “νίδΐβ” στα ουγγρικά σημαίνει επαγρύπνηση και ανταπό­κριση. Οι πρόγονοι του Ουγγρικού Βίζλα κατάγονται από την κοιλάδα των Καρπαθίων και τις νομαδικές ουγγρικές φυλές. Η κυνηγετική αξία του άρχισε να τονίζεται και να γίνεται εμφανής, ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα, ενώ τον αμέσως επόμενο ήταν που ξεκίνησαν διαγωνισμοί κυνηγετικών επιδόσεων των Βίζλα στην Ουγγαρία. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το μεγαλύτερο μέρος της αριστοκρατίας εγκατέλειψε τη χώ­ρα, τα Βίζλα ταξίδεψαν σε άλλες χώρες, ακόμη και σε άλλες ηπείρους. Μέχρι τις μέρες μας, το Βίζλα παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα σκυλιά στη χώρα καταγωγής του, στην Ουγγαρία, όπου είναι γνωστό και ως Κίτρινο Πόιντερ ή Ουγγρικό Πόιντερ.

Σχετικά είδη
Σέτερ Ιρλανδικός - Irish Setter

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Setter Irish, είναι ένας πιστός...

€750.00
Λάμπραντορ - Labrador

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Labrador Retriever είναι ένας π...

€650.00
Επανιέλ Μπρετόν - Brittany Spaniel

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Brittany Spaniel είναι ένας ιδι...

€700.00
Πόϊντερ - Pointer

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Pointer, είναι ένας πιστός, φιλ...

€750.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο