Γερμανικό Σπιτς - German Spitz [Γερμανικό Σπιτς - German Spitz]

€510.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Γερμανικό Σπιτς - German Spitz
18925
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 850 πόντους

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί συντροφιάς μικρού και μεσαίου μεγέθους.Το Γερμανικό Σπιτς, είναι ένας σκύλος ιδανικός για διαμέρισμα και για συντροφιά των παιδιών.

Καταγωγή ράτσας: Γερμανία Γερμανία
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 14 - 16 Χρόνια

Ύψος:  Μεσαίου µεγέθους / Mittel Spitz 34cm +/- 4cm  
Βάρος: 3-6 κιλά.

Ύψος: Miniature / Klein Spitz 26cm+/- 3cm
Βάρος: 2-4 κιλά  ​

Group: Συντροφιάς
Χρώματα: Λευκό, πορτοκαλί, γκρι, καφέ, μαύρο, δίχρωμο
Χρησιμότητα: Σκύλος συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία:  Ζωηρό, Ανεξάρτητο, Έξυπνο

Περιγραφή

Το Γερμανικό Σπίτς είναι ευφυές, δραστήριο και άγρυπνο. Η εφευρετικότητα, η ανεξαρτησία και η αφοσίωσή της στην οικογένεια είναι τα χαρακτηριστικά φυλής. Χρειάζεται προσοχή στην επαφή του με άλλα ζώα. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και μας προειδοποιεί με γαβγίζοντας για απρόσκλητους επισκέπτες.

Συμπαγές σκυλί με κοντό λαιμό και πυκνή γούνα. Έχει μικρό, τριγωνικό κεφάλι, τα αυτιά του είναι τριγωνικά, μικρά, κοντά, μυτερά και όρθια ενώ τα σκούρα μάτια του είναι λίγο λοξά. Η ουρά του είναι φουντωτή και ο λαιμός είναι καλυμμένος από πλούσια χαίτη. Η γούνα του αποτελείται από τον υπομανδύα που είναι κοντό και πυκνό και τον ανώτερο μανδύα που είναι μακρύ και ίσιο. Η περιοχή Γύρω από τον λαιμό είναι ενισχυμένη με πιο παχύ στρώμα γούνας που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό τους χειμερινούς μήνες. Στο Γερμανικό Σπίτς όλα τα χρώματα και οι αποχρώσεις είναι αποδεκτά (και οι διχρωμίες).

Συμβουλές για περιποίηση​ 

Το Γερμανικό Σπίτς έχει πυκνή και πλούσια γούνα για αυτό και χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα προκειμένου να παραμένει όμορφο. 

Θέματα σχετικά με την υγεία

Αυτή η ράτσα έχει κάποια εγγενή προβλήµατα υγείας. Είναι γνωστό ότι είναι ευαίσθητα σε επιγονατιδική εξάρθρωση, ειδικά αν ο σκύλος είναι υπέρβαρος.  

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Παρόλο που μπορεί να καλύψει μεγάλη απόσταση τρέχοντας, δεν απαιτεί πολλή άσκηση και είναι ιδανικό για διαβίωση στο διαμέρισμα.

Το Γερμανικό Σπίτζ, υπάγεται στην μεγάλη οικογένεια των Σπίτζ, των οποίων οι κοινοί προγονοί, θεωρούνται ως η αρχαιότερη φυλή, της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Οι σκύλοι αυτοί, συντρόφευαν τους ανθρώπους που έψαχναν για τροφή, της πρώιμης εποχής του λίθου και ο ισχυρισμός αυτός αποδεικνύεται από ευρήματα, στην κάποτε ελώδη περιοχή ανάμεσα στην Βόρεια Γερμανία και την Δανία (κοιλάδα του Ρήνου και Βίστουλα), όπου ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα οστά, θαμμένα μαζί με οστά σκύλου, που αναγνωρίστηκαν ως ο πρόγονος των Σπίτς και έμοιαζαν περισσότερο με το σύγχρονο Wolfspitz. 
Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στο κυνήγι θηραμάτων, αλλά με την αλλαγή του τρόπου ζωής του ανθρώπου, από κυνηγό-τροφοσυλλέκτη σε γεωργό-κτηνοτρόφο, άλλαξε και η χρήση του σκύλου, σε οδηγό κοπαδιών και σε ρόλο φύλακα. Από τότε άρχισε να ευνοείται και η επιλεκτική αναπαραγωγή, όσων σκύλων είχαν λευκότερη γούνα, όπως το Σάμογιεντ, επειδή ήταν ευκολότερη η διάκρισή τους από τους λύκους, τους οποίους σκότωναν οι άνθρωποι, όταν έκαναν επιδρομή στα κοπάδια. Το Σπίτς απλώθηκε σε όλη την Βόρειο κεντρική Ευρώπη και σχεδόν σε κάθε χώρα υπάρχουν ράτσες τύπου Σπίτς.
Το Γερμανικό Σπίτς άρχισε να παίρνει την σημερινή μορφή του μετά τα μέσα του 19ου αιώνα. Κατά την διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, λόγω της έχθρας προς την Γερμάνια που επικρατούσε, ράτσες όπως το Πομεράνιαν, το σκυλί των Εσκιμώων, το Ιαπωνικό Σπίτς και άλλες ράτσες που προέρχονταν από το Γερμανικό Σπίτς και διατηρούσαν πολλά κοινά στοιχεία με αυτό, αναγνωρίστηκαν ως ξεχωριστές ράτσες . Αυτός είναι και ο λόγος που ο χαρακτηρισμός Γερμανικό Σπίτς δεν αναφέρεται μόνο σε μια ράτσα, αλλά και σε ολόκληρη κατηγορία.
Αρκετές σύγχρονες φυλές έχουν προέλθει από το Γερμανικό Σπίτς και είτε καταχωρούνται ως ξεχωριστές ράτσες, είτε σαν διαφορετικοί τύποι της ράτσας του Γερμανικού Σπίτς. Οι φυλές Grossespitz (Μεγαλόσωμο Σπίτς), Mittelspitz (Μεσαίο Σπίτς), και Kleinspitz (Μικρόσωμο Σπίτς) είναι φυλές τύπου Σπίτς και διεθνώς αποκαλούνται ενιαία ως Γερμανικό Σπίτς.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα 4
Ανάγκη για άθληση 1
Παιχνιδιάρικο 4
Στοργικότητα 1
Φιλικό με παιδιά 4
Φιλικό με ξένους 1
Φιλικό με άλλα σκυλιά 1
Φιλικό με άλλα ζώα 3
Ικανότητα μάθησης 4
Ικανότητα φύλακα 4
Προστατευτικό 1
Περιποίηση 4
Αντοχή στο κρύο 3
Αντοχή στη ζέστη 3
Σε διαμέρισμα 5

"Απλά αξιαγάπητο !!!!!!!!!!!!!
2017-08-10 13:32:25
Σχετικά είδη
Λάσα Άπσο - Lhasa Apso

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μικρού μεγέθους, συντροφιάς. Το Lhasa Apso, είναι έν...

€550.00
Μαλτέζ - Maltese

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί συντροφιάς μικρού μεγέθους . Το Μαλτέζ (Maltese), εί...

€550.00
Πομεράνιαν - Pomeranian

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί συντροφιάς μικρού μεγέθους. Το Pomeranian, είναι ένα...

€650.00
Κανίς Βερικοκί - Caniche (Poodle) apricot

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μικρού μεγέθους, συντροφιάς. Το Caniche (Poodle), εί...

€650.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο