Επανιέλ Μπρετόν - Brittany Spaniel [Επανιέλ Μπρετόν - Brittany Spaniel]

€700.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Επανιέλ Μπρετόν - Brittany Spaniel
11777
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 1167 πόντους

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Brittany Spaniel είναι ένας ιδιαίτερα ευφυΐες και υπάκουος σκύλος.Ιδανικός για κυνήγι και συντροφιά στην άθληση.

Καταγωγή ράτσας:Γαλλία  
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 13 - 15 Χρόνια

Ύψος:Αρσ. 50 cm | Θηλ. 46 cm
Βάρος: Αρσ. 17κ | Θηλ. 13κ 17κ Max

Group: Σκύλοι κυνηγετικοί
Χρώματα: Πορτοκαλί
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, έξυπνο, συντροφικό, παιχνιδιάρικο, δραστήριο

Περιγραφή

Το Επανιέλ Μπρετόν είναι ένα σκυλί κυνηγιού. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η ευκινησία και η δύναμη που το βοηθά να προσαρμόζεται και να αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο στην εργασία του. Τα μάτια του είναι κάπως πεσμένα για να προστατεύουν τα μάτια του από κλαδάκια ή αγκάθια κατά τη διάρκεια του κυνηγιού. Το μεγάλο του στήθος είναι αυτό που του επιτρέπει αντοχή και σε συνδυασμό με τους εξαιρετικά μυϊκούς μηρούς, δίνει στο σκύλο γρήγορες αντιδράσεις στην αναζήτηση πουλιών. Το δέρμα του είναι χαλαρό, πράγμα που μειώνει του κινδύνους από μικροτραυματισμούς. Το τρίχωμά της είναι ιδιαίτερα πυκνό. Στα πόδια δεν εμφανίζεται πολύ τριχωτό όπως και στα αυτιά που υπάρχει μια μικρή πλαισίωση. Το πορτοκαλί χρώμα είναι κάτι που μπορεί να συναντήσετε στα αυτιά, κάτω από την ουρά ή και μικρές φακίδες στα πόδια. Το Επανιέλ Μπρετόν χρησιμοποιείται κυρίως για το κυνήγι της μπεκάτσας, της πέρδικας και του λαγού.

Συμβουλές για περιποίηση

Το επίπεδο καλλωπισμού είναι σε μέτρια επίπεδα. Ένα καλό βούρτσισμα δύο φορές την εβδομάδα είναι ότι χρειάζεται. Για λούσιμο προτείνεται μία φορά τον μήνα ή όποτε κρίνεται απαραίτητο, φυσικά με ειδικό σαμπουάν για σκύλους και όχι ανθρώπινο για να μην υπάρξει ερεθισμός του δέρματος, επίσης και τα μπάνια δεν πρέπει να είναι πολύ συχνά για τον ίδιο λόγο. Εάν ο σκύλος χρησιμοποιείται για κυνήγι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή σε μάτια και αυτιά για διάφορά αντικείμενα ή και για κρότωνες. Σε γενικές γραμμές τα Brittany εάν δεν είναι σκύλοι επιδείξεων ο καλλωπισμός τους κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Οι συχνότερες παθήσεις από τις οποίες πάσχουν τα Brittany είναι το γλαύκωμα : είναι η πίεση που δημιουργείται μέσα στο μάτι όταν ο αγωγός υγρού φράζει, επίσης και η Δυσπλασία Ισχύων. Τα προβλήματα αυτά όμως είναι κυρίως γενετικά και αν δεν υπάρχουν στα γονιδιακά κύτταρα το πιθανότερο είναι να μην εμφανιστούν.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Τα Brittany είναι ως επί το πλείστον σκύλοι κυνηγιού, ιδιαίτερα ενεργητικοί με υψηλό επίπεδο δραστηριότητας. Είναι πολύ ανθεκτικοί σε κρύα και υγρά κλίματα, γι’ αυτό αν σας αρέσει η πεζοπορία στο βουνό είναι ο ιδανικός σκύλος. Λατρεύουν ιδιαίτερα το κολύμπι, πράγμα που μπορείτε να αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους καθώς είναι μια εξαίρετη άσκηση.

Η προέλευση του Επανιέλ Μπρετόν είναι κάπως άγνωστη. Λέγεται ότι προέρχεται από το γαλλική επαρχία της Βρετάνης. Παρουσιάστηκε το 1896 και από τότε ως και σήμερα είναι από τα δημοφιλέστερα σκυλιά υπόδειξης για το κυνήγι πουλιών.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα 4
Ανάγκη για άθληση 5
Παιχνιδιάρικο 4
Στοργικότητα 3
Φιλικό με παιδιά 5
Φιλικό με ξένους 3
Φιλικό με άλλα σκυλιά 4
Φιλικό με άλλα ζώα 3
Ικανότητα μάθησης 3
Ικανότητα φύλακα 2
Προστατευτικό 3
Περιποίηση 1
Αντοχή στο κρύο 3
Αντοχή στη ζέστη 3
Σε διαμέρισμα 1

Σχετικά είδη
Σέτερ Ιρλανδικός - Irish Setter

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Setter Irish, είναι ένας πιστός...

€750.00
Λάμπραντορ - Labrador

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Labrador Retriever είναι ένας π...

€650.00
Βίζλα - Vizsla

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί συντροφιάς μεσαίου μεγέθους. Το Βίζλα είναι υπάκουος...

€650.00
Πόϊντερ - Pointer

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεγάλου μεγέθους. Το Pointer, είναι ένας πιστός, φιλ...

€750.00

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο