Αφγανικό λαγωνικό - Afghan Hound [Αφγανικό λαγωνικό - Afghan Hound]

Επικοινωνία(Χωρίς ΦΠΑ)
Αφγανικό λαγωνικό - Afghan Hound
28144
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 0 πόντους

Ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει ένα μεγαλόσωμο σκύλο με εξωτικά χαρακτηριστικά

Καταγωγή ράτσας: Αφγανιστάν   Αφγανιστάν
Άλλη ονομασία: Tazi, Baluchi Hound
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 12 - 15 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 68 cm | Θηλ. 63 cm
Βάρος: Βάρος 23-27 κιλά

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: Από ανοιχτό ξανθό μέχρι σκούρο μαύρο
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός, όσφρησης, συντροφιάς
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, δραστήριο, στοργικό

Περιγραφή

Τα Αφγανικά λαγωνικά είναι πανέξυπνα με δυνατή όραση, ζωηρά, ευέλικτα και ταχύτατα. Μαθαίνουν πάρα πολύ εύκολα, δένονται σε σημαντικό βαθμό με το αφεντικό τους και είναι ευπροσάρμοστα. Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει την συντροφιά ενός μεγαλόσωμου σκύλου με έντονη προσωπικότητα και εξωτικά χαρακτηριστικά.
Εντυπωσιακής ομορφιάς σκύλος, με μακρύ μεταξένιο τρίχωμα που ανέπτυξε για να προφυλάγεται από τα κρύα των βουνών της Μ. Ανατολής. Το σώμα του είναι ψηλό με μακριά δυνατά πόδια που καταλήγουν σε δυνατά πέλματα. Χρωματισμοί από ανοιχτό ξανθό έως σκούρο μαύρο.

Συμβουλές για περιποίηση

Το πλούσιο και παχύ τρίχωμα του Αφγανικού απαιτεί πολλή φροντίδα. Για να λάμπει και να μακραίνει γρήγορα το τρίχωμα, θα πρέπει να κάνει μπάνιο κάθε εβδομάδα. Δεν πρέπει να βουρτσίζεται το τρίχωμά του ενδιάμεσα στα μπάνια του, διαφορετικά μπερδεύεται πολύ εύκολα.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Τα Αφγανικά λαγωνικά είναι μια υγιής φυλή, αλλά έχουν μια τάση προς τις αλλεργίες. Επίσης, είναι μια φυλή με μια μικρή ανοχή στον πόνο. Ακόμη και αν ένα Αφγανικό είναι απόλυτα υγιές, ένας μικρός τραυματισμός θα μπορούσε να είναι πολύ ενοχλητικός. Εξαιτίας του μικρού ποσοστού λίπους στο σώμα τους, είναι πολύ ευαίσθητα στην αναισθησία. Σε γενικές γραμμές, το Αφγανικό λαγωνικό έχει σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής, κατά μέσο όρο τα 12-14 χρόνια. Τα Αφγανικά χρειάζονται αρκετή άσκηση, οπότε πρέπει να τους δίνεται η δυνατότητα να τρέξουν σε μεγάλο, ανοικτό χώρο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά την ημέρα. Το θηλυκό Αφγανικό μπορεί να γεννήσει από 1 έως 15 κουτάβια, αλλά το σύνηθες είναι τα 8 κουταβάκια.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Αφγανικό λαγωνικό είναι πολύ ήσυχο όταν βρίσκεται σε κλειστό χώρο και θα πρέπει να του προσφέρεται η δυνατότητα να τρέξει και να γυμναστεί καθημερινά. Είναι ευτυχισμένο και ήρεμο όταν κοιμάται σε εσωτερικό χώρο, αλλά θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να περάσει αρκετό χρόνο της ημέρας σε εξωτερικό χώρο. Ένα σπίτι με μεγάλη αυλή είναι το ιδανικό περιβάλλον για το Αφγανικό, αλλά μπορεί να είναι εξίσου ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει καθημερινά την ευκαιρία μιας μεγάλης βόλτας.

Το Αφγανικό λαγωνικό είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές σκυλιών, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η χώρα προέλευσή τους είναι το Αφγανιστάν. Η εκτροφή τους γινόταν αποκλειστικά εκεί για πολλές δεκαετίες και είχε απαγορευτεί η εξαγωγή τους σε άλλες χώρες. Στην Αμερική και την Ευρώπη η ράτσα εμφανίστηκε μετά την αλλαγή του εικοστού αιώνα.

Αρχικά το Αφγανικό λαγωνικό χρησιμοποιήθηκε ως βοσκός και κυνηγός. Είναι πολύ γρήγορο και ευκίνητο και το πλούσιο τρίχωμά του χρησιμεύει στην προστασία του από ακραία καιρικά φαινόμενα. Το αφγανικό λαγωνικό διακρίνεται για το ταλέντο του στο κυνήγι, τη βοσκή, τον εντοπισμό και την ταχύτητα. Αποτελεί επίσης, πολύ καλό φύλακα.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα 4
Ανάγκη για άθληση 4
Παιχνιδιάρικο 5
Στοργικότητα 5
Φιλικό με παιδιά 4
Φιλικό με ξένους 3
Φιλικό με άλλα σκυλιά 4
Φιλικό με άλλα ζώα 3
Ικανότητα μάθησης 5
Ικανότητα φύλακα 3
Προστατευτικό 3
Περιποίηση 5
Αντοχή στο κρύο 4
Αντοχή στη ζέστη 4
Σε διαμέρισμα 4

"Καταπληκτικο σκυλι το συστηνω ανεπιφυλακτα
2017-11-21 10:10:46

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο