Μπάσετ χάουντ - Basset Hound [Μπάσετ χάουντ - Basset Hound]

€550.00(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Μπάσετ χάουντ - Basset Hound
48536
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 917 πόντους

Προτεινόμενη επιλογή για όσους θέλουν ένα σκυλί μεσαίου μεγέθους. Το Basset hound, είναι ένας πιστός και πολύ φιλικός σκύλος. Ιδανικό για διαμέρισμα.

Καταγωγή ράτσας: Γαλλία  Γαλλία
Άλλη ονομασία: -
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 12 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 38 cm | Θηλ. 33 cm
Βάρος: Αρσ. 27 κ | Θηλ. 18 κ 27κ Max

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: Άσπρο/καφέ, άσπρο/καφέ/μαύρο
Χρησιμότητα: Σκύλος κυνηγετικός, όσφρησης
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, συντροφικό

Περιγραφή

Σώμα μέτριου αναστήματος με κοντά πόδια, μακριά αυτιά και τρίχωμα κοντό, πυκνό αλλά όχι πολύ λεπτό. Τα συνηθέστερα χρώματα του είναι μεταξύ άσπρου και ανοιχτού καφέ, μαύρο, ξανθό. Τα Γαλλικά Μπάσετ Χάουντ (Basset Hound) φημίζονται σαν από τους καλύτερους ιχνηλάτες.
Παρότι δεν είναι πάρα πολύ έξυπνα, όταν μάθουν κάτι δεν το ξεχνούν ποτέ. Είναι ευκίνητα, γεμάτα ενέργεια αλλά όχι γρήγορα. Παρότι έχουν κοντά πόδια, χρειάζονται τακτική άσκηση για να αποφύγουμε την παχυσαρκία. Το Μπάσετ Χάουντ, είναι ένα σκυλί κυνηγιού, με ισχυρά φυσικά ένστικτα, τα οποία με τον καιρό ενδυναμώνονται. Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα πιστό σκύλο, πρόσχαρο και φιλικότατο με τα παιδιά ή άλλα κατοικίδια.

Συμβουλές για περιποίηση

Το Μπασέ έχει απαλό και κοντό τρίχωμα, που δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Χρειάζεται καλό βούρτσισμα με βούρτσα με σκληρή τρίχα και μπάνιο μόνο όποτε είναι απαραίτητο. Τα αυτιά τους πρέπει να διατηρούνται καθαρά και τα νύχια των ποδιών να κόβονται συχνά.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Η διατροφή του Μπασέ θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και σωστή. Η αύξηση βάρους προσθέτει ένα μεγάλο φορτίο στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη αυτής της φυλής. Λόγω των μικρών ποδιών του και του μακριού, βαριού σώματος, το μπασέ είναι ευπαθές στην παράλυση. Επίσης, είναι επιρρεπές σε πρηξίματα στομάχου. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τη διατροφή αυτής της φυλής. Συνήθως, τα Μπασέ ζουν από 10 έως 12 έτη και κατά μέσο όρο δίνουν 8 κουτάβια ανά γέννα, αλλά δεν είναι σπάνιο να δώσουν και περισσότερα από 15 κουτάβια σε μια γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Μπασέ πρέπει να γυμνάζεται συχνά αλλά ασκήσεις με άλματα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στα κοντά του πόδια, θα πρέπει να αποφεύγονται. Μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο σε ένα διαμέρισμα, αρκεί να έχει την απόλαυση τακτικών και μεγάλων περιπάτων.

Το Μπασέ είναι μια σχετικά παλιά φυλή, απόγονος του Bloodhound. Σύμφωνα με αρκετές πηγές το Μπασέ προέρχεται από σκύλους νάνους που διασταυρώθηκαν με άλλους τύπους γαλλικών κυνηγόσκυλων. Το "Basset Hound" σαν όνομα προέρχεται από τη γαλλική λέξη "bas" που σημαίνει "χαμηλό".

Η φυλή έγινε αρκετά δημοφιλής μετά το 1863 που παρουσιάστηκε στο Paris Dog Show. Πολλοί εκτροφείς θέλησαν να διατηρήσουν τα κυνηγετικά χαρακτηριστικά της φυλής, αλλά υπήρξαν πολλοί άλλοι που ήθελαν την φυλή Μπασέ σαν σκυλί συντροφιάς. Μετά από πολύ προσεγμένη και μελετημένη αναπαραγωγή, ένας Αμερικανός εκτροφέας ανέπτυξε ένα κυνηγόσκυλο Μπασέ που διέθετε όλα τα χαρακτηριστικά ενός υπέροχου σκυλιού συντροφιάς. Το 1885 το Basset Hound αναγνωρίστηκε ως επίσημη φυλή από το American Kennel Club.

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα 1
Ανάγκη για άθληση 1
Παιχνιδιάρικο 1
Στοργικότητα 3
Φιλικό με παιδιά 5
Φιλικό με ξένους 3
Φιλικό με άλλα σκυλιά 3
Φιλικό με άλλα ζώα 3
Ικανότητα μάθησης 2
Ικανότητα φύλακα 4
Προστατευτικό 1
Περιποίηση 2
Αντοχή στο κρύο 3
Αντοχή στη ζέστη 3
Σε διαμέρισμα 5

"paixnidiarika, omorfa, axiagapita zwa, telia sto kinigi me dinata enstikta kai kali osfrisi, alla ine skilia me pisma
2016-10-31 14:29:05
"to kalitero skilaki tou kosmou !!!!!!!!!!!!!!!!!
2016-10-29 13:24:35
"einai teleio omorfo gliko alla anipakouw para poli
2009-04-28 12:59:58
"einai poly makroyla,konta,hrema ki axsiagapita.mathenoyn sxetika grigora kai einai yperoxa katoikoidia
2009-01-02 12:19:28

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο