Μπορζόϊ - Borzoi [Μπορζόϊ - Borzoi]

Επικοινωνία(ΦΠΑ Περιλαμβάνεται)
Μπορζόϊ - Borzoi
18944
- +
Κατόπιν παραγγελίας
Με την αγορά κερδίζετε 0 πόντους

Πολύ καλή επιλογή για κάποιον που θέλει την συντροφιά ενός μεγαλόσωμου σκύλου με δυνατή προσωπικότητα και ενδιαφέρον χαρακτήρα.

Καταγωγή ράτσας: Ρωσσία   Ρωσσία
Άλλη ονομασία: Russian Wolfhound
Προσδόκιμος χρόνος ζωής: 10 - 12 Χρόνια

Ύψος: Αρσ. 78 cm | Θηλ. 72 cm
Βάρος: Βάρος 35-45 κιλά

Group: Hounds (σκύλοι κυνηγετικοί)
Χρώματα: καφέ άσπρο
Χρησιμότητα:Σκύλος Λαγωνικό όρασης - συντροφιάς κατοικίδιο
Ιδιοσυγκρασία: Φιλικό, δραστήριο, στοργικό

Περιγραφή

Τα Μπορζόι, ρωσικής καταγωγής χρησιμοποιήθηκαν ευρύτατα στο κυνήγι των λύκων. Χαρακτηριστικό η ταχύτητα τους, άλλωστε η λέξη Borjoi σημαίνει στα ρωσικά "γρήγορος". Είναι έξυπνα, ήρεμα και συντροφικά σκυλιά.
Όμορφος και κομψός σκύλος, μεγάλου μεγέθους με πολύ έξυπνες εκφράσεις. Το τρίχωμα είναι μακρύ, κυματιστό, σε χρωματισμούς μεταξύ καφέ και άσπρου. Ο Μπορζόι από κουτάβι, χρειάζεται τακτική περιποίηση και άθληση για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση.

Συμβουλές για περιποίηση

Το Borzoi έχει μακρύ, λεπτό, μεταξένιο τρίχωμα, εύκολο στην περιποίηση. Αρκεί το συχνό βούρτσισμα και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο για τη συντήρησή του. Οι τρίχες ανάμεσα στα δάκτυλά του, θα πρέπει να κόβονται.

Θέματα σχετικά με την υγεία

Το Borzoi έχει ευαίσθητο στομάχι και συστήνεται να τρέφεται με δύο ή τρία μικρά γεύματα την ημέρα, παρά ένα μεγάλο. Αυτή η φυλή ζει συνήθως για 10 έως 12 έτη και κατά μέσο όρο δίνει 6 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης

Το Borzoi μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή σε ένα μικρό διαμέρισμα αν έχει την απαραίτητη καθημερινή βόλτα για άσκηση. Χρειάζεται χώρο για να τρέξει ελεύθερα, αλλά όχι χωρίς λουρί, γιατί έχει την τάση να απομακρύνεται όταν μυρίσει ή δει κάτι ενδιαφέρον. Ιδανικό θα ήταν να μπορεί να έχει πρόσβαση σε μεγάλο, περιφραγμένο, εξωτερικό χώρο.

Είναι πιθανό ότι το Borzoi μεταφέρθηκε στη Ρωσία από την Αραβία γύρω στο 1600. Στη Ρωσία, έγινε πολύ δημοφιλές στον κύκλο των ευγενών. Η φυλή διασταυρώθηκε με μακρύτριχα ποιμενικά και χρησιμοποιήθηκε ως κυνηγός των λύκων για εκατοντάδες χρόνια. Η δημοτικότητα του Borzoi εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η βασίλισσα Βικτώρια ήταν κάτοχος ενός Borzoi, όπως και πολλοί άλλοι αριστοκράτες στην Βρετανία. Δεδομένου ότι το Borzoi με τα χρόνια έγινε ένα πολύ πιστό και υπάκουο σκυλί, αγαπήθηκε πολύ ως σκύλος συντροφιάς. Το όνομα "Borzoi" προέρχεται από τη ρωσική λέξη "borzii" που σημαίνει "άμεσος".

Χαρακτηριστικά
Ενεργητικότητα 5
Ανάγκη για άθληση 5
Παιχνιδιάρικο 5
Στοργικότητα 4
Φιλικό με παιδιά 4
Φιλικό με ξένους 3
Φιλικό με άλλα σκυλιά 2
Φιλικό με άλλα ζώα 1
Ικανότητα μάθησης 5
Ικανότητα φύλακα 1
Προστατευτικό 2
Περιποίηση 3
Αντοχή στο κρύο 5
Αντοχή στη ζέστη 3
Σε διαμέρισμα 3

Χρειάζεστε ένα λογαριασμό; Εγγραφή

Καλάθι Αγορών
Το καλάθι αγορών σας είναι άδειο